Friday, December 30

AZIZ BARI calon PAS?
Pakar perundangan Prof Dr Abdul Aziz Bari menawarkan diri sebagai calon berpotensi pada pilihan raya umum akan datang untuk Pakatan Rakyat, mengatakan beliau mahu mengambil bahagian dalam proses politik negara dengan berkhidmat sebagai wakil rakyat.
Pensyarah akademik yang lantang ini berkata beliau “tidak ghairah” tentang menjadi anggota parti sambil menambah sistem dua parti yang berkesan membenarkan reformasi dan pentadbiran yang bagus.
Beliau belum lagi memutuskan untuk bertanding mewakili mana-mana parti samada DAP, PAS atau PKR. Aziz boleh sahaja bertanding di mana-mana yang beliau suka jika ketiga-tiga memberikan laluan kepada beliau. 
Komitmen dan keberanian Aziz mengeluarkan pendapat dan cadangan memang tidak dapat disangkal lagi. Beliau berani berkata benar di saat ahli akademik lain menjadi pengampu dan pengipas kerajaan Haji Najib.
Semoga sumbangan Aziz kepada politik tanahair dapat merubah negara kita menjadi negara yang maju dari semua segi.
Aziz berasal dari Sabak Bernam, jadi negeri Selangor merupakan negeri paling sesuai untuk beliau bertanding dan menyumbang buah fikiran dan pendapatnya kepada Selangor dan Malaysia. Sekarang ini terpulang kepada ketiga-tiga parti untuk memberikan laluan kepada Aziz.